TÁJÉKOZTATÓ

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG POLGÁRMESTERE

Községi Önkormányzat 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006

E-mail: polgarmester@jaszszentandras.hu

 

TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt jászszentandrási lakosok!

 

Figyelemmel a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ajánlására, az új koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és Jászszentandrás Község lakosságának védelme érdekében az alábbi helyi intézkedések elrendeléséről határoztunk:

Az Intézmények vezetői kötelesek megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az intézmények munkatársai, a látogatók, az ügyfelek, illetve az ellátottak, gondozottak részére a megfelelő kézfertőtlenítési, higiéniai feltételek folyamatosan biztosítottak legyenek, kötelesek a használatukban, vagy üzemeltetésükben álló, munkahelyként üzemelő, vagy közforgalom számára nyitva álló épületekben a takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát növelni.

Lakosság tekintetében szintén kívánatos a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés, az üdvözlési szokások, mint kézfogás és puszi elhagyása.

A 60 éven felettiek lehetőségükhöz mérten ne hagyják el lakóhelyüket, ahol tudják a hozzátartozók oldják meg a napi bevásárlást, a napi szükségleteit elégítsék ki. Akinek ez nem megoldott annak az Önkormányzat segítséget nyújt különösen gyógyszerkiváltás, bevásárlás, piaci áruk beszerzése, ebédkiszállítás tekintetében. Aki ezen szolgáltatást igénybe kívánja venni kérjük jelezze Kókai Béláné szociális gondozónak a 0630/780-3827telefonszámon.

Az Önkormányzati Hivatal elsődleges ügyintézési formája az elektronikus ügyintézés, telefon, posta. Személyesen csak a halaszthatatlan ügyekben keressék fel az ügyintézőket. Hivatal elérhetőségei:

Jegyző: tel.: 70/619-9112, e-mail: jegyzo@jaszszentandras.hu , Szociális terület:  tel.: 70/770-0189, e-mail: igazgatas@jaszszentandras.hu

Pénzügyi terület: tel.: 70/369-5698, e-mail: penzugy@jaszszentandras.hu

A Községi Művelődési Ház és Könyvtár, sportpálya 2020.március 16-tól bezárásra került.

A Gyermekvilág Óvoda 2020. március 16. napjától ügyeleti rendben üzemel. Csak azon gyermekeket fogadja az intézmény, akiknek elhelyezéséről a szülők nem tudnak gondoskodni. A szülő az épület bejáratáig kísérheti gyermekét, ott az óvoda személyzete átveszi. Csak és kizárólag az egészséges gyermekeket fogadja az intézmény.

Az Önkormányzat és Intézmények által tervezett programok, rendezvények a veszélyhelyzet idejére elhalasztásra kerülnek.

Az Napközi konyha látogatása is tilos. Az ebédet 10:45 és 12:15 óra között lehet átvenni. Az udvar területére belépni nem lehet az önkormányzat által kijelölt személy fogja az ebédet a konyhából a kapuig eljuttatni.

A gyermekétkeztetés folyamatos marad az erre vonatkozó igényeket az Intézmények felé jelezzék:

Gyermekvilág Óvoda: Holló Anikó 70/315-2649

Kunráth Sándor Általános Iskola és ÁMI: Kerekné Jezsoviczki Edit 30/846-7827

Gyermekvédelmi kedvezményben részesülő középiskolások: Nyitrainé Kiss Katalin 70/369-5593

A hulladékszállítás folyamatosan működni fog, azonban a Regio-Kom Kft. jászteleki telephelye nem fogad magányszemélyektől egyéb úton beérkező hulladékot. Tehát csak a Szolgáltató által elszállított hulladék kerül befogadásra, ami a megszokott rendben csütörtökön kerül elszállításra a háztartásoktól.

A 70 éven felüli, egyedül élők részére a 2019 évi szemétszállítási díj felének visszatérítése 2020 őszén fog megtörténni.

Nyomatékosan megkérek mindenkit:

Mossunk gyakran kezet meleg szappanos vízzel, szellőztessünk gyakran, fertőtlenítsük az ajtók kilincseit. Hazaérkezést követően azonnal mossunk mindig kezet. Mossuk a kezeinket szappannal legalább 1 percig, majd meleg vízzel alaposan öblítsük le. Kézmosást követően tanácsos az arcunkat is megmosni. Nyilvános helyeken történő kézmosást követően csak papírtörölközőt használjunk, melyet kézmosás után ne dobjunk el, azzal fogjuk meg a mosdó ajtajának kilincsét. Ne menjünk moziba, színházba, hangversenyre, sporteseményre, piacra ne üljünk be vendéglőbe, kávézóba, kocsmába, még a kocsmaudvaron se ácsorogjunk, akkor sem, ha csak néhányan vagyunk, mert minden csoportosulás növeli a vírusterjedés veszélyét. Halasszuk el a családi rendezvényeket (születésnap, névnap, lakodalom, házassági évforduló, keresztelő…), ne menjünk senkihez sem beteglátogatóba, ne látogassuk meg az újszülötteket és a fiatalok se szervezzenek és tartsanak most semmilyen baráti összejövetelt, bulit. Ha haláleset történik a családban, csak a legközvetlenebb családtagok vegyenek részt az elhunyt temetésén, a távolabbi rokonok, barátok, ismerősök otthonukban emlékezzenek az elhunytra. Amennyiben részt veszünk a temetésen, úgy tartsunk több, mint 1 méter távolságot a többi gyászolótól.

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a járványtól.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatos hivatalos információk a koronavirus.gov.hu internetes oldalon megtalálhatóak.

 Fenti intézkedésekkel kapcsolatban, egyéb észrevételeikkel, teendőkkel kérem keressenek akár a 0630/6246984 telefonszámon, vagy a polgarmester@jaszszentandras.hu e-mail címen.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA! VIGYÁZZUNK MAGUNKRA!

 

Jászszentandrás, 2020.március 16.

Kolláth Bálint

                                                                                                                      polgármester

*************************************************************************