TÁJÉKOZTATÓ

Jászszentandrás Községi Önkormányzat

5136 Jászszentandrás

Rákóczi út 94.

TÁJÉKOZTATÓ

Községi Önkormányzat részéről tájékoztatjuk Tisztelt Lakosságot, hogy ivóvízminőség vizsgálatot magántulajdonú ingatlanokon (magánházak) jogszabály szerint nem kell ellenőrizni. A hálózati víz minőségét közkifolyókon és a központi vízműtelepeken ellenőrzik az arra feljogosított hatóságok.

Településünkön több esetben magánszemélyeket hívtak fel telefonon azzal a céllal, hogy ivóvízminőséget akarnak ellenőrizni a házban. A megkeresés félrevezető, mert ivóvíztisztító készüléket akarnak eladni ezzel az indokkal.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy jogszabályban meghatározott vízminőségi követelményeknek településünk vize megfelel, ha valamelyik határérték minimálisan meghaladja a maximum értéket a TRV Zrt., a védőnő az érintett területen azonnal megteszi a szükséges mértékű intézkedést.

Fentiek tudatában mindenki maga döntse el, hogy akar-e vásárolni ivóvíztisztító berendezést.

Még egyszer felhívnánk a lakosság figyelmét arra, hogy magánházaknál a vízminőséget jogszabály szerint nem ellenőrzik a hivatalos szervek, jelen telefonos megkeresések ivóvíztisztító készülék árusítása céljából történnek.

Márkus Erika sk.

     jegyző